Uw ergotherapeut

Brenda van Tol

Ik ben Brenda van Tol, in 2000 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en sindsdien werk ik met veel plezier in deze afwisselende en altijd uitdagende beroepsgroep. Vanuit verschillende verpleeghuizen heb ik brede ervaring opgedaan met een diversiteit aan hulpvragen.

Naast mijn werkzaamheden voor Ergotherapie Voorschoten werkte ik tot voor kort tevens als ergotherapeut met mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke beperking.

Het leuke aan het vak is voor mij de samenwerking met de client.

  • Samen aan een door de client ervaren beperking/probleem werken.
  • Samen met de client, maar ook samen met de mensen rondom de client en de andere betrokken disciplines.

Niet alleen kijkend naar de beperkingen, maar juist ook door gebruik te maken van de mogelijkheden. Hierbij is geen vraag hetzelfde, want geen mens is (gelukkig) hetzelfde !

Mijn specialisaties zijn; ergotherapie bij dementie (Edomah), ergotherapie bij MS, ergotherapie na een CVA,

Ondertussen is er een nieuwe stap in de ontwikkeling van de praktijk aangebroken! Arjanne Ammerlaan komt de praktijk namelijk als ergotherapeut versterken. Naar ons idee is “samen sta je sterker” juist in deze bijzondere tijd van belang. Wij gaan dus onze krachten bundelen ! Arjanne stelt zich dan ook graag aan u voor;

Arjanne Ammerlaan

Ik ben Arjanne Ammerlaan en sinds 2013 ben ik ergotherapeut. Alleen kan je veel en ga je soms sneller maar samen kom je verder. Daarom bundelen we onze krachten en wil ik graag ook met cliënten de krachten bundelen zodat zij weer verder kunnen met het uitvoeren van betekenisvolle activiteiten.

Samen kijken naar de lastige activiteiten, welke beperkingen en mogelijkheden zijn er? Hoe is het met de belasting en belastbaarheid van de cliënt en het systeem eromheen? Welke hulpverleners zijn betrokken of kunnen we erbij roepen? Samen maken we de puzzel compleet ieder met zijn eigen kennis en vaardigheden.

Voor de opleiding ergotherapie heb ik twee jaar als fysiotherapeut gewerkt in diverse settingen. Ik heb gekozen om ergotherapeut te worden om mensen te leren om verder te kijken dan de lichamelijke beperking en te richten op het uitvoeren van activiteiten en participeren in de samenleving. Na het behalen van mijn diploma heb ik ervaring opgedaan binnen de ouderenzorg, geriatrische revalidatiezorg en eerstelijn. Ik kijk ernaar uit om mensen in de buurt te behandelen.

Lees verder bij de volgende link: 

Kwaliteit