Oprijplaat voor scootmobiel.
Aangepaste hark. Tuinieren met beperkte handfunctie.
Kaarthouder om bij een beperking te klaverjassen.

Wat is ergotherapie

Heeft u moeite met alledaagse bezigheden die belangrijk voor u zijn, zoals bijvoorbeeld koken, wassen, tuinieren, boodschappen doen of een andere activiteit?

De ergotherapeut zoekt samen met u naar praktische oplossingen om uw dagelijkse activiteiten uit te kunnen (blijven) voeren. Welke activiteiten wilt u gemakkelijker uit kunnen voeren, waarin ervaart u beperkingen ? Samen met u gaat de ergotherapeut aan de slag om te bekijken welke mogelijke oplossingen er zijn en welke oplossing voor u het meest geschikt is.

Het kan zijn dat we samen kijken of u de activiteit op een andere manier kunt (leren) uitvoeren, of misschien heeft u meer baat bij een hulpmiddel.

De ergotherapeut begeleidt u indien gewenst bij de aanvraag en kan met u oefenen om met het hulpmiddel om te leren gaan. 

Aangetoond is dat de ergotherapiebehandeling het meest effectief is in de omgeving waar het probleem zich afspeelt. De behandelingen zullen daarom voornamelijk in uw eigen woonomgeving plaatsvinden.

Indien van toepassing betrekken we ook uw partner of mantelzorger bij de behandeling. Zo proberen we de behandeling zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw specifieke situatie.

lees verder bij: Voor wie?